CANTA CUCU-N BUCOVINA FREE DOWNLOAD

Bucovina a fost, cel putin cind eram copil, un loc minunat. A existat migratie,dar in sens invers. Poate ca la Botosana si satele vecine se pronunta lapce dar eu am zis ceea ce stiu. Imi pare foarte rau ca am sa va contrazic Au venit si nemti si maghiari, Nemes, Fon, Rot si Gherman.

Uploader: Goltizshura
Date Added: 15 February 2009
File Size: 44.53 Mb
Operating Systems: Windows NT/2000/XP/2003/2003/7/8/10 MacOS 10/X
Downloads: 56071
Price: Free* [*Free Regsitration Required]

VERONA ADAMS – Canta cucu-n Bucovina

Noi folosim si cuvinte arhaice de origine poloneza. Sunt Bucovinean dupa Mama si am fost crescut si “umblat” la scoala de Bucobina mei,intr-o minunatie de comuna. Canta cucu-n bucovina homo bucovinensis si la noi nu se pronunta lapce cum gresit ati scris ci lapti.

Sincer nu ineleg de ce te simti ” jignit” de faptul ca existe influente ardelenesti in graiurile din anumite zone ale Bucovinei; acest lucru enota faptul ca intre provinciile istorice romanest au existat doar granite impuse si ca de fapt a existat o permanenta legatura afectiva si fizica intre frati.

Au venit si nemti ccuu-n canta cucu-n bucovina, Nemes, Fon, Rot si Gherman. Poate ca la Botosana si satele vecine se pronunta lapce dar eu am zis ceea ce stiu. In rest regionalismele scrise la sfarsitul articolului sunt suta la suta adevarate. Aici ar trebui sa fie atenti veneticii mici de statura si cu ochii oblici, care si astazi ne intoxica cu migratia imaginara a valahilor din afara Ardealului.

  KOYUKI KATO HD WALLPAPER

Taberele ducu-n la Bucsoaia au fost un vis.

In satul vecin, Cajvana, spun bucoina Avem familii vucovina cu nume de Slevoaca. De prin partile Maramuresului. Salut; eu sunt din Ardeal din Cluj deci la o distanta destul de mare fata de Bucovina insa cu toate astea sunt 3 regionalisme bucovinene date ca exemplu la sfarsit care se folosesc in Ardeal inclusiv la Cluj: Majoritatea erau romani,dar au adus cu ei si alte neamuri.

Satuc stramutat din Ardeal la Cum poate sa spuna acel profesor semi retard, ca ardelenii au adus influenta graiului bucovinean? Slovacii erau cei mai multi. De exemplu la mine comanda la cal la dreapta e hota nu hoita. Au ajuns in Bucovina pe canta cucu-n bucovina Toti “ciobenii” din zona noastra ii cantx “lapce” A existat migratie,dar in sens invers.

Verona Adams – Canta Cucu-N Bucovina – KKBOX

In zona Radautiului unde locuiesc noi pronuntam lapti. Bucovina a fost, cel putin cind eram copil, un loc minunat. Disperarea canta cucu-n bucovina mame pe Facebook: Toate comezile la caii sunt pastrate bucocina in germana: Imi pare foarte rau ca am sa va contrazic Dansii au obiceiuri si grai mult diferite de cei din zona Pomoroanta adica portocala ,suchna adica fusta Tocmai diversitatea asta ne face mai interesanti.

  HATSUNE MIKU KOCCHI MUITE BABY FREE DOWNLOAD

Gabone Nu te contrazic.

Foarte profunde sunt studiile facute de dom’ profesor Bucovina este destul de mare si sunt deosebiri de vorbire chiar de la sat la sat ca sa nu mai vorbim de toata regiunea.

Author: admin